Smaki Gryzonii
Kanton Gryzonii leży na pograniczu Włoch, Austrii i Liechtensteinu, mieszają się tu nie tylko kultury, ale i smaki. Będąc na wakacjach grzechem jest nie spróbować regionalnych specjałów, a Gryzonia słynie ze swej kuchni, między innymi z Bündnerfleisch potrawy przyrządzanej z suszonej wołowiny oraz z ciasta miodowo-orzechowego "Bündner Nusstorte". Innym specjałem, najczęściej przyrządzanym w zachodniej części kantonu, jest Capuns – rodzaj gołąbków z liści boćwiny, suszonych wędlin, mąki i sera. Miejscowości Flims, Laax i Falera posiadają bardzo bogatą ofertę kulinarną i to niezależnie czy poszukujesz wykwintnej kuchni czy tylko zwykłej przekąski. Do wyboru jest 17 górskich restauracji w różnych stylach oraz wiele barów i pubów serwujących potrawy w okolicznych miasteczkach.
Hotele i rezydencje
Oferujemy zakwaterowanie w następujących obiektach:-
Signinahotel
Komfortowy Hotel przy stacji kolejki w Laax.
-
Hotel La Siala
Rodzinny hotel 300 m od centrum Falery