Smaki Gryzonii

 

Kanton Gryzonii leży na pograniczu Włoch, Austrii i Liechtensteinu, mieszają się tu nie tylko kultury, ale i smaki. Będąc na wakacjach grzechem jest nie spróbować regionalnych specjałów, a Gryzonia słynie ze swej kuchni, między innymi z Bündnerfleisch potrawy przyrządzanej z suszonej wołowiny oraz z ciasta miodowo-orzechowego "Bündner Nusstorte". Innym specjałem, najczęściej przyrządzanym w zachodniej części kantonu, jest Capuns – rodzaj gołąbków z liści boćwiny, suszonych wędlin, mąki i sera. Miejscowości Flims, Laax i Falera posiadają bardzo bogatą ofertę kulinarną i to niezależnie czy poszukujesz wykwintnej kuchni czy tylko zwykłej przekąski. Do wyboru jest 17 górskich restauracji w różnych stylach oraz wiele barów i pubów serwujących potrawy w okolicznych miasteczkach.

Hotele i rezydencje
Oferujemy zakwaterowanie w następujących obiektach:
INFOLINIA Bike2B.pl +48 (34) 351 33 03
Facebook
YouTube

 dołącz do nas

Copyright 2012, Infoski.pl

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie oraz do celów statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.

OK, rozumiem - nie pokazuj więcej tego komunikatu